30 Nisan 2010 Cuma

4.Yıl Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu




İstanbul Haber Flaş Gazetesi 4.Yıl Onur Ödülleri, sahiplerine ulaştı. Kadıköy'den “Yeryüzü Sanatçıları Rüzgârı” geçti.

İstanbul Flaş Gazetesinin düzenlediği İstanbul Haber Flaş 4.Yıl Onur Ödülleri, sahiplerine ulaştı.

Gecenin ev sahipleri; İstanbulhaberflaş gazetesinin Kurucusu Yaşar Kaba ve Sorumlu yazı İşleri Müdürü Sanatçı Akın Ok birer konuşma yaptılar.

Gazeteci Yaşar Kaba konuşmasında "Ülkemiz son yıllarda siyasi tartışmalar ve hızlı bir gündem yaşıyor. Gittikçe siyasallaşan ortama basında ne yazıkki ayak uyduruyor...Bu süreçte,sanatçılarımız ve değerlerimizin unutulduğunu ve arka plana atıldığını farkettik. Sanatçı Yeryüzünü Aydınlatan Işık Gökyüzünün parlayan yıldızlarıdır. O yıldızlar sönmemeli ve tüm evreni aydınlatmalıdır. Bu nedenle geçtiğimiz yıllarda başlattığımız 20 sanatçımıza ve değerimize onur ödülü vermeye başladık, nede iyi etmişiz, bu yıl Ayrıca öğretmenlerimizi unutmadık, bizleri yaşama hazırlayan Öğretmenlerimiz adına 1971-72 yıllarında öğretmenim olan Söyleşi şiir kitabı ile bizlere şiiri, mükemmel çaldığı kemanıyla müziği sevdiren Ali Taçalan' ın anısına çocuklarına da bir plaket vereceğiz.



"Yerel Basın Demokrasilerin Temel direğidir". demiş sevgili atam Mustafa Kemal Atatürk. Demokrasilerin vazgeçilmezi ise Siyasi Partiler, sevgili dostlar demorasinin temeldireği çökmüştür. son yıllarda demokrasimizde yaşanan sıkıntıların temelinde bu yatmaktadır. dedi ve yerel basının kaçınılmaz adalet duygusuna dikkat çekti.

Akın Ok konuşmasında “yeryüzü çocuklarına uzanan zalimlerin ellerine karşı duranlara” verilen onur ödüllerinin devam edeceğini söyledi. 27 Nisan 2010 Salı günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen törende 21 sanatçıya İstanbul haber flaş 4.yıl onur ödülü, 6 gazeteci ve bürokrat’a da “Bu Yılın Özel Onur Plaketleri” verildi.

İstanbul Haber Flaş’ın 4. Yaş etkinliğinde “Yerel Basında Mesleki Dayanışmada büyük katkılarından” dolayı, Yakın zamanda kaybettiğimiz, değerli dostumuz Gazeteci Fahri Ormanlı’ya bir ödül verildi. Ödülü, eşi Fatma Ormanlı’ya İstanbul Haber Flaş Haber Müdürü Murat Özkan verdi.

Türkiye Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaplan’a da “Kırmızı Pullu Alabalıklar Ölmesin” makalesiyle doğa kirlenmesine dikkat çektiği için “Özel Onur Ödülü” verildi. Gazeteci Ahmet Kaplan’a ödülünü Şair Ressam Gülseren Ağanoğlu takdim etti.

“Yılın Gazetecisi” ödülü ise İstanbul Yıldızhaber'den Gazeteci Yasemin Eryıldız’ındı. Eryıldız ödülünü usta sanatçı Aytaç Arman’ın elinden aldı.

İstanbul Haber Flaş Gazetesinin 4.yıl Onur Ödülleri buluşması sanatseverleri ve sanatçıları bir araya getirdi. Gece adeta Türk sinemasının ve sanat dünyasının geçit töreni gibiydi. Sanatçılar, davetli sanatseverler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Sanatçılar alkışa, davetliler alkışlamaya doyamadı.

Sonhaber Gazetesi Sahibi Halil Topal, Kent Yaşam Emek Karakaş, İstanbul Gündemi Musa Has, Yeni Sabah Nurten, Güncel Posta Gazete Sahibi Şeref Kurt, Sorulara ve Sorunlara Tercuman Nimet kartal ve Aytaç, Bayrampaşa Haber Gazetesi Sahibi Yılmaz Birinci, Gazeteci İbrahim Erdem Karabulut, Gazeteci Emine Tuğba Karaduman, Ünlülerin Fotoğrafçısı Ali Eşitmez Balkan Medya Sahibi Selim Öztürk, Yön Gazetesi Sahibi Osman Şahin, Yönetmen Ümit Cingüven, Yönetmen Songül Öztürk, Yapımcı - Yönetmen Bircan Kerem Türkiye Yardım Severler Derneği (TYSD) Üsküdar Şube Başkanı E.Servet Gözükara ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Üsküdar CHP ilçe başkanı Mustafa Çetinkaya, DSP Üsküdar ilçe başkanı İnci Sılay, Gazeteci Fahri Ormanlı’nın eşi Fatma Ormanlı ve kızı, Genç Parti Üsküdar ilçe başkanı Selahattin Yurtbaşı, Üsküdar DP Teşkilat başkanı Saniye Özdemir, , Türkiye Değişim Hareketi Üsküdar İlçe Yöneticileri, Yeni Parti Üsküdar İlçe Yöneticileri, İstanbul da ki çok sayıda yerel gazetelerin sahipleri, temsilcileri ile sanatçılar, iş adamları ve bürokratlar geceye katıldı.

.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder