6 Haziran 2010 Pazar

"Kalemler kırılmasın, fikirler vurulmasın uçurtma yarışması" bu yıl "Fahri Ormanlı'yı anma" temasıyla gerçekleştirildi.


Yakın zamanda kaybettiğimiz "Gazeteci-Yazar" Fahri Ormanlı tarafından organize edilerek her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Kalemler kırılmasın, fikirler vurulmasın uçurtma yarışması" bu yıl "Fahri Ormanlı'yı anma" temasıyla gerçekleştirildi.
Yakın zamanda kaybettiğimiz "Gazeteci-Yazar" Fahri Ormanlı tarafından organize edilerek her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Kalemler kırılmasın, fikirler vurulmasın uçurtma yarışması" bu yıl "Fahri Ormanlı'yı anma" temasıyla gerçekleştirildi.


11.si gerçekleştirilen "Kalemler kırılmasın, fikirler vurulmasın uçurtma yarışması, anısını yaşatmak için"Fahri Ormanlı'nın eşi Fatma Ormanlı tarafından organize edildi. Meslektaşları ve sevenleri Yoğun yağmura rağmen "Fahri Ormanlı'yı anmak" için Beykoz çayırında buluştu.



06 Haziran 2010 Pazar günü Beykoz Çayırında düzenlenen uçurtma yarışmasının açılış konuşmasını Gazeteci ve Televizyoncu Ahmet Kaplan ile Fatma Ormanlı beraberce yaptı. Fahri Ormanlı'nın yeri doldurulamayacak ve kelimelerle anlatılamayacak bir kişiliğe sahip olduğunu ifade eden Gazeteci ve Televizyoncu Ahmet Kaplan, Fahri Ormanlı'nın yerel medya için son nefesine kadar hizmet ettiğini söyledi.

Meyve veren ağacın taşlandığını hatırlatan Ahmet Kaplan, muhalefet edenlerin bile Fahri Ormanlı'nın ardından şaşkınlık ve saygı ile baktıklarını belirtti. Fahri Ormanlı'nın başlattığı girişimlerin devam ettirileceğini ifade eden Gazeteci ve Televizyoncu Ahmet Kaplan, "Fahri Ormanlı'nın anısının yaşatılması için tüm gücümüzle çalışacağız" dedi.

Fahri Ormanlı'nın eşi Fatma Ormanlı ise, hatırasının yaşatılması için bütün gücüyle çalıştığını anlattı. Fatma Ormanlı, Fahri Ormanlı'nın eserlerinin ve özellikle şiirlerinin kitap haline getirilmesi için çalışma yaptığını söyledi. Fatma Ormanlı, Fahri Ormanlı'yı anlatan bir web sitesi için de çalışma yapıldığını kaydetti.

Yoğun bir duygu yaşayan Fatma Ormanlı, "Kalemler kırılmasın, fikirler vurulmasın uçurtma yarışmasını eşim adına düzenlemeyi sürdüreceğim. Bu günü eşimin meslektaşları ile birlikte yaşatarak beraberce anmaya devam edeceğim. Beykoz Çayırı'nda yapmaya devam edeceğimiz bu etkinlik, -Gazeteci Yazar Fahri Ormanlı'yı anma, Kalemler kırılmasın, fikirler vurulmasın uçurtma yarışması- olarak devam ettireceğiz" dedi.

Katılımcıların tümü Fahri Ormanlı ile ilgili duygularını dile getirirken, kelimeler adeta boğazlarda düğümlendi ve gözyaşlarını tutamayanlar dikkat çekti.

Gazeteci-Yazar Fahri Ormanlı Anısına Düzenlenen "Kalemler Kırılmasın, Fikirler Vurulmasın" Geleneksel Uçurtma Yarışmasında ödül alanlar şöyle:

" En İyi Haber" ödülünü, Yön Gazetesi'nden Aysel Oturak aldı. Aysel Oturak'a ödülünü Fahri Ormanlı'nın Eşi Fatma Ormanlı takdim etti.

"En Uzak Uçurtma Dalında" Serhat Çit birinci oldu. Ödülünü, Türk Sineması'nın duayenlerinden Yavuz Karakaş verdi.
"En Güzel Uçurtma Dalında" Kaan Keleş birinci oldu. Ödülünü Yön Gazetesi Sahibi Osman Şahin verdi.
"En İlginç Uçurtma Dalında" Elif Ceren Gülmez birinci oldu. Ödülünü, Gazeteci Yılmaz Birinci verdi.
"En Büyük Uçurtma Dalında" Yusuf Hançer birinci oldu. Ödülünü, Gazeteci Yazar İsmail Çavdar verdi.
"En Küçük Uçurtma Dalında" Sibel Yılmaz birinci oldu. Ödülünü Gazeteci Yazar Ahmet Kaplan verdi.

Etkinliğe; Türk Sineması'nın duayenlerinden Yavuz Karakaş Yavuz Karakaş, Türkiye Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Ahmet Kaplan, İstanbul Yıldız Haber Gazetesi Sahibi Yasemin Eryıldız, Doğuş Haber Gazetesi Sahibi Ozan Derviş, , Kartal Dergisinden Dr. İhsan Aydın, Bayrampaşa Gazetesi Sahibi Yılmaz Birinci, İstanbul Haber Flaş Gazetesi Sahibi Yaşar Kaba, Yön Gazetesi Sahibi Gazeteci Yazar Osman Şahin, Yön Gazetesinden Gazeteci Yazar Aysel Oturak, Pozitif Engelliler Gazetesi Genel Koordinatörü İsmail Çavdar, Pozitif Engelliler Gazetesi Sahibi Sevim Önay Çavdar, Pozitif Engelliler Gazetesinden Seyit Önay, Beykozlular Gurubundan Ceyhun Konurtay, Bilgi Beykoz Gazetesinden Erkan İzci, Boğaziçi Çocukları Menajeri Altay Erdem, Denge Yayıncılıktan Muhammet Selçuk, Doğuş Haber Gazetesinden Neyir Erkan, Müzisyen Hakan Koç, Sanatçı Şair Genco Mert, çok sayıda gazeteci, Fatma ve Fahri Ormanlı'nın ailesi, yakınları, dostları ve sevenleri katıldı.

Etkinliğin ardından, Gazeteci meslektaşları ile Fatma Ormanlı, Fahri Ormanlı'nın mezarını ziyaret etti ve dualar okudu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder