4 Şubat 2010 Perşembe

Rahat uyu Fahri ORMANLI


Bugün 25.08.2009 Yerel basın, İstanbul denen bu koca metropolü avucunun içi gibi bilen hangi köşede bir yerel basının emekçisi varsa adı ve soyadını telefonunu hatta çıkarmış olduğu gazeteyi arşivleyip her emekçiye kendince puan veren hakikatten dev bir çınar olarak haklı bir ün salan ağabey , kardeş , arkadaş hatta ötesi sıra dışını Fahri Ormanlı isimli adam gibi adam denen dostunu kaybetti.Tüm yerel basın gönül verenlerin acı günü.

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN....



Bu başsağlığı temennisi sanıyorum çok eskiden beri lügatimide var olan bir temenni kelimesi.

Anlamlandırmak gerekirse bir toplumu idare edenlerin başında bulunan önemli şahsiyetlerin kabile ; soy veya aşiretinde ölen birisi olduğunda ölümün hak olduğu her faninin ölümü tadacağı gerçeğini hatırlatmak ve başlarında kendileri için önemli işler yapan kişiye affedilerek temenni için başın sağ olsun deniyormuş .

Yerel basının başı olarak bilinen bu güzel insanın aramızdan ayrılışına başımız sağ olsun temennisi yerine ancak Allah CC sabır versin demek gerek.

Güle güle sevgili gönül dostu Ormanlı güle güle burada, bu fani dünyada daima kardeşliği ve sevgiyi dostlarına anlattın.

..Daima dostlarını bir arada tutmanın uğraşını verdin.Nerde bir yerel basın emekçisi var ise daima yanında olmakla beraber ona destek olabilecek bir başka yerel basın mensubunu onun ile tanıştırarak onların birlikte ilerlemesine katkı sağladın.

Sen çok güzel bir adamdın be ormanlı.Bizleri bir araya getirmek için bazen küçük bir meseleyi büyüterek bazen de büyük bir meseleyi küçülterek bir arada olmamız için olağan üstü gayretler gösterdin seni unutmak mümkün mü be Ormanlı.

Özverili davranışın seni her tanıyanın gıbte ettiği tarafındı.Bu devesa şehir senin elinde bir oyuncak gibiydi.Yerel basın mensubu bir insanın en küçük problemini dahi sen kendi meselen gibi görür o yükün altından nasıl kalkacağını hesaplarken problemini asıl sahibi problemini unutturdu be Ormanlı.


Yerel basına katkılarından ve biz yerel basın mensuplarına emeğin inanılmayacak kadar çok. Bu özelliğini yaşadığımız süre içinde unutmayacağız.

Bir misyonun vardı, herkesi bir arada toplama , bozuk düzene karşı durmak , doğru olanı yazmak , yanlış yapanı uyarmak, haklının yanında saf tutmak, birlik olmak , haksızların karşısında güç birliği içinde olmak. Senin bu misyonunu sürdürmek için ne kadar çaba harcasak anlamsız, yerine getiremeyeceğimiz bir gerçek.Bu nedenle bize kazık atıp erken gittin be Ormanlı.

Senin vebalin bize ağır gelir Ormanlı beklide bizim hala anlamadığımız bir şeyler vardır diye düşünüyorum. Belki hepimizin gideceği o gerçek dünyaya önceden gitmende bile bir hayır vardır bilemiyorum ama yakındır ama üç gün ama beş gün ama bir gün bizimde geleceğimiz yer orası orda bizi karşılamayı sakın ihmal etme be Ormanlı.

O gerçek dünyada da acaba bizden önce giderek bir şeylerin başlangıcını mı yapacan bilmiyorum ama artık ölümden korkmuyorum be Ormanlı biliyorum ki orda can, canan , bir gerçek arkadaş var.



Bekle bizi Ormanlı teker teker geleceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder