10 Kasım 2009 Salı

Sanat ve sanatçılar Üsküdar Ünalan Kültür merkezinde buluştu..





İki ustanın yeryüzü aşkına gazeteci Fahri Ormanlı sanat ödülleri gecesi Üsküdar, Ünalan Kültür merkezi salonunda yapıldı. 

Fahri Ormanlı onur ödülleri listesi; üstad Hasan Gencer, ressam Erol Deneç, ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil, gitar virtüözü Hasan Cihat Örter, müzisyen Muzaffer Özdemir, Türk müziği yorumcusu Pelin Uyanıker, neyzen Namık Soral, işadamı Zülal, Özkılıç, heykeltraş Geronimo, Cafe Beatles Metin Gençdoğan'ın hazır bulunduğu sanat gecesinde ilk konuşmayı geceyi düzenleyen, şair yazar Akın Ok yaptı. 

Akın Ok, “Hep ustalarla birlikte oldum. Anadolu uygarlığının varlığına inandım. Ustalarımız, sanatkârlarımız hep yalnız bırakılmışlardır. İki tane( V) kaldı. Vicdan ve vefa. Diğerleri veba, yani vahimdir, bütün (V)'ler tehlikelidir. Hocalarımın ve sanatkarlarımızın önünde gerçekten eğiliyorum” diyerek sanat yaşamından ve Anadolu uygarlığından bazı örnekler verdi. 





Bundan bir süre önce kaybettiğimiz Dünya yerel yayıncılar birliği Türkiye temsilcisi gazeteci Fahri Ormanlı sık sık anılarak adından bahsedilince alkışlandı. 


Hasan Cihat Örter ise konuşmasında, “Bu sessiz çığlık gitarındır. Aslında bütün güzel sanatların çığlıdır. Neye karşı çığlıktır, vurdumduymazlığa, umarsızlığa, emperyalist kapatilizmin bütün çılgın oklarına karşı bir çığlıktır. Bizi hep Atatürk'ün çağdaş uygarlığında yürüyen insanlar taktir etmiştir” dedi. 


Aynı zamanda Zülal elektriğin yaptığı özel gece lambalarıyla "FAHRİ ORMANLI'NIN" ışığı yansın diye gelen diğer konuklara ve gazeteci arkadaşlarına Fahri Ormanlının eşi Fatma Ormanlı tarafında hem ödül, hemde diğer paylaşımlar sunuldu. Üsküdar belediyesi katkılarını halkla ilişkiler müdürü Belgin Dişci sundu, Ünalan kültür merkezi 8 kasım pazar 2009 günü vicdan ve vefa ıslığında “gelecek günlerimiz aksın ve çoğalsın” diye unutulmayacak bir tarih'e imza attı... Yeryüzü sanatçıları ve yeryüzü çocukları platform kurucusu şair gazeteci yazar Akın Ok gelen tüm arkadaşlarına Fahri Ormanlı ve Erol Deneç, Hikmet Barutçugil adına teşekkür etti. 


Gece üç saati aşan heyecanıyla yeryüzünü memleket sevdalılarına armağan ederek rahat uyudu!..Yön gazetesi sahibi yılların gazetecisi Osman Şahin'in çaba ve emeği ise büyük alkış ile çoğalırken Fahri Ormanlı için verilecek sokak adlarının çabasını sahnede dile getirerek, programa yine bir kırmızı ışık notası verdi. Sanat gecesine katılanlar, Ebru sanatının sinevizyon gösterisini merakla izlerken, Muzaffer Özdemir'in sazını, Hasan Gencer'in kemanını ve Pelin Uyanıker'in şarkılarını dinlerken adeta coştular ve son derece mükemmel bir sanat gecesi yaşadılar.. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder