25 Ağustos 2009 Salı

Gazeteci Fahri Ormanlı’ya Son Görev


Yakalandığı amansız hastalılıktan tüm çabalara rağmen kurtulamayan Gazeteci Fahri Ormanlı’yı Beykoz Ortaçesme Camiinde kılınan cenaze namazı sonrasında Yuşa Mezarlığındaki ebedi istirhatgahına gazeteci arkadaşları ve sevenleri gözyaşı ve dualarla uğurladı.

Yaklaşık bir yıldır midesi ile ilgili tedavisini ayakta hekimler kontrolünde devam ettiren Ormanlı, 9 yıldır gerçekleştirdiği “Kalemler Kırılmasın Fikirler Vurulmasın” Uçurtma Yarışmasının 10.sunu yapmak üzere her yıl olduğu gibi Beykoz yetkili makamlarına izin için müracaat ettiğinde, yetkililerin kene olabilir mazereti ile Beykoz Çayırını vermediği, Uçurtma Şenliğinin Yalıköy’de kurulan semt pazarının elverişsiz beton zeminde yapılmasına izin verdiğini şenliğe gelen dostlarıyla paylaşmıştı.



Sağlık açısından sıkıntılı döneminin başında olan arkadaşımızın 9 yıldır aynı alanda başarıyla gerçekleştirdiği “KALEMLER KIRILMASIN FİKİRLER VURULMASIN” Uçurtma Yarışmasının aynı alanda yapamayıp, elverişsiz beton zeminde yapmaya yönlendirilmesinden duyduğu üzüntü, hastalığının ilerlemesine ve yatak tedavisini erken almaya başlamasına sebep olduğu yerel basın kuruluşları arasında konuşulan konuydu.


Eşi Fatma Ormanlı Tıbbın tüm olanaklarını çok iyi ortam ve şartlarda eşinin emrine sunmasına rağmen arkadaşımız kaldırıldığı hastanede hastalığına daha fazla dayanamayarak yaşama gözlerini yumdu.

İstanbul Yerel Basının adeta lokomotifi olan arkadaşımız, Anadolu Basını ile olan bağlantısının üst düzeyde olduğu bilinirken, aynı zamanda da Dünya Yerel Yayıncılar Birliğinin Kurucu Başkanı olma sıfatı ile zaman zaman yurt dışı ziyaretleri gerçekleştirmekteydi. Uzun lafın kısası Fahri Ormanlının birkaç istisna dışında tüm yerel basın kuruluşlarına çeşitli önerileri veya bizzat yazı ve haber desteği olmuş, yine birçok gazeteci arkadaşımızın tecrübe kazanmasına katkı koymuştur.

Arkadaşımızın cenazesi Beykoz Ortaçesme Camiinde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazı sonrasında Yuşa Mezarlığına uğurlandı. Beykoz İlçe Protokolünün ilgi göstermediği cenaze törenine, MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, Beykoz İlçe Başkanı Sadık Ali Uslu, CHP Beykoz Belediye Meclis Üyesi Erdal Öztürk, İstanbul Yerel Yayıncılar Birliği Başkanı Nezir Karayün, Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu, Polis Hizmetleri Derneği Başkanı Ayhan Şişman, Tükoder Beykoz Şubesi Başkanı Aysel Can Ekşi, Sinema Sanatçısı Yavuz Karakaş, Şair Akın Ok ve Genco Mert tanıdık simalar olurken, Fahri Ormanlı’yı Küçükçekmece, Pendik ve Şile başta olmak üzere İstanbul’un dört bir yanından gazeteci dostları yalnız bırakmadı. Ayrıca aile bireyleri, akrabaları çocukluğunun geçtiği Beykoz’dan arkadaşları ve cami cemaati son yolculuğuna uğurladı.

Fahri Ormanlı Yuşa Mezarlığına defnedilişinde de yine yakın dostları aile bireyleri akrabaları, arkadaşları ve özellikle yerel gazete sahipleri ve çalışanları ustaya son görev için mezarlıkta da görevlerini yerine getirdiler.

Okunan kuranı kerim ve dualar ile son yolculuğuna uğurlanan değerli arkadaşımıza Yüce Allahtan rahmet, hastalığı süresi içerisinde arkadaşımızın tedavisi ve rahatlığı için ellerinden gelen tüm olanakları seferber eden aile bireylerine ve dostlarına sabırlar diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder